За АМВ Агро

  История

  „АМВ-Агро” ООД се роди през 1990 г. През 1996 г. засадихме първото в страната маточно лозово насаждение с базов клоново селекциониран лозов посадъчен материал от сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Шардоне и Совиньон блан, създадени в научно-изследователската база VCR – Италия. Същата година засадихме и 85 дка лозови маточници от базов клоново селекциониран материал от подложките SO4 кл.102 и кл.762, 41Б кл.194 и кл.195, Р1103 кл.ISV-1, R140 кл.ISV-1, Кобер 5ББ кл.ISV-1, Феркал кл.242.

  В този период започнахме и производството на лозов посадъчен материал от популации и клонове, разпространени до този момент в България, а от 1999 г. – производството на сертифициран лозов посадъчен материал.

  Сега нашата база се обновява и модернизира, увеличава капацитета си и е в състояние ежегодно да произвежда присадени вкоренени лози от тези сортове за около 10 000 дка.

  Дейности

  „АМВ-Агро” ООД е основен производител на сертифициран клоново селекциониран лозов посадъчен материал в България от винени и десертни сортове.

  Предлага пълен пакет от услуги за създаване на лозови насаждения:

  • лозов посадъчен материал
  • оглед на терена и определяне на пригодността му за отглеждане на лозя
  • предпроектно проучване - почвено-климатична характеристика
  • норми на торене
  • мелиоративни мероприятия
  • определяне на най-подходящата сортова структура за съответния район
  • технологичен проект за създаване и отглеждане на лозово насаждение с подробни указания за периода до встъпване в плододаване
  • консултации за отглеждането на лозовото насаждение при повреди, нанесени от ниски зимни температури, късни пролетни мразове и градушки
  • схеми за поддържане на фитосанитарното състояние
  • препарати за растителна защита и торове

  „АМВ-Агро” ООД предлага цялостни решения при опазването на културите – лозови, овощни, полски, технически и други.

  Дейността на фирмата се подпомага от висококвалифицирани експерти и научни работници от Аграрния университет в Пловдив, Съвместен геномен център - София и АгроБиоИнститута в София.

НА ФОКУС

Мерло

Мерло

Мерло е висококачествен винен сорт грозде, произхождащ от Франция. В България е разпространен главно в Южния лозарски район. Предпочита леките, но богати почви на наклонени места. Понякога е склонен към изресяване. Гроздът е средно голям, цилиндрично-коничен, полусбит. Зърно е дребно, сферично, тъмносиньо, с изобилен налеп. Ципата е тънка и жилава. Месото е сочно, с хармоничен вкус. Вината му се отличават с интензивно червен цвят, пълнота, хармоничност на вкуса и богат букет. Отлежалите вина се характеризират с мощен комплексен аромат, в който се откриват нюансите на дъб, захаросани плодове, дим и трюфели.

подробно »

Офис

4023, Пловдив
бул. ”Освобождение” 3, х-л SPS, оф.423
тел: +359 32/682810; 682633
факс: +359 32/680117
е-mail: amv_agro@abv.bg